Chromebook: How to…

chromebook-largeChromebook är en av de enklaste och användarvänligaste datorerna som nyttjas av elever på Nacka gymnasium. Drygt 530 elever i åk1 använder sedan höstterminens början sina Chromebooks i det dagliga arbetet.

Än så länge visar felstatistiken från vår IT-tekniker att frågor kring själva operativsystemet Chrome OS samt om appar och tillägg som kan installeras är ytterst få. I fråga om ren hårdvarusupport är PC-datorer obestridliga vinnare i den föga smickrande kategorin antal fel per skoldator. På plats nummer två finner vi Apples datorer och sist kommer Chromebook. För att inte grumla till statistiken och väcka ont blod i PC- eller MAC falangen bör tilläggas att Chromebook är en helt ny maskin på Nacka gymnasium och rättvis statisktik kan endast presenteras efter c:a 2-3 års användning på skolan.

Den försiktiga, preliminära slutsats man kan dra av detta är att IDC rapporten med titeln ”Quantifying the Economic Value of Chromebooks for K–12 Education” som släpptes 2013 stämmer överens med de erfarenheter vi gör just nu på Nacka gymnasium. Ett citat från rapporten:

”The Chromebook solution required 69% less labor to deploy and 92% less labor to support than the composite alternative device. The solution reduced time lost managing devices by 82%, enabling more teaching time.”

Exakt hur enkel en Chrombook är att använda presenteras i några ytterst korta Youtube filmer nedan.

Chromebook: How to edit a photo

 

Chromebook: How to create and share a document

 

Chromebook: How to change your wallpaper

 

Chromebook: Video Chat with Google+ Hangouts

 

Chromebook: Open and edit a presentation

 

Chromebook: How to create and edit a spreadsheet

 

Chromebook: How to find a file

 

Chromebook: How to add an app

 

Chromebook: Quick Search

 

Chromebook: How to manage and listen to music

 

 

 

1 tanke på “Chromebook: How to…”

  1. Bra med lite filmer kring hur man kan jobba med Chromebook! Finns det någon video på hur man kan redigera film i Chromebook för att arbeta med ”flipped classroom” som lärare? Hur fungerar det med utskrifter om jag som lärare behöver skriva ut dokument från skolverket eller andra myndigheter?

Kommentarer är stängda.