Pedagogiska verktyg – Evernote

logo (1)Det finns en mängd pedagogiska verktyg som både lärare och elever kan använda för att effektivisera sitt arbete i skolan. Evernote är en ytterst populär tjänst som varmt rekommenderas.

Q: Vad är Evernote?

A: En molnbaserad tjänst för synkronisering av alla möjliga informationsbitar t ex text, bild, ljud och dokument. I princip är Evernote en elektronisk anteckningsbok som gör att din smartphone, dator eller platta alltid har tillgång till samma information. Du kan använda alla dessa enheter för att skapa nya anteckningar och få de automatiskt synkade. 

Q: Jaha, ok?

A: Vadå ok? Inse fakta, Evernote kan du använda när som helst som ditt digitala anteckningsblock och aldrig mer glömma anteckningarna på bussen, hemma eller i skolan. Det spelar ingen roll vilken enhet du använder, så länge den har tillgång till Internet kan du alltid komma åt dina anteckningar, foton på whiteboard, ljudinspelningar, dokument m m.

Q: På vilka enheter fungerar Evernote?

A: På de flesta populära enheter d v s på smartphones (iPhone, Android, Blackberry, Windows Phone), på plattor (iPad, Android) och på datorer (Mac OS X, Windows).

Q: Vad kostar det?

A: Det finns en gratisvariant som man klarar sig väldigt långt med. Uppkommer behovet av mer lagringsutrymme kan man alltid ta fram kreditkortet.

Q: Finns det tips på hur man använder Evernote i skolan?

A: Well, let me Google it for you ;-). Självklart finns det tips, nedan kommer några länkar:

Q: Hur ska jag komma igång?

A: För att testa Evernote är det bara att ladda ner den och köra igång. Exakt vad den kan göra just för dig kommer du på själv. Gå in på Evernotes hemsida för att ladda ner den till Mac eller Windows eller in på din smartphones/plattas appbutik.

 Vill du veta mer om hur Evernote fungerar kika på filmen nedan:

1 tanke på “Pedagogiska verktyg – Evernote”

Kommentarer är stängda.