Vilken webbläsare bör man använda?

chrome-logo-2011-04-27-300x150Det det flesta har vetat sedan länge är återigen bekräftat, Chrome är den snabbaste webbläsaren, se PC för Allas webbläsartest.

Om Chrome är den allra bästa webbläsaren beror naturligtvis på vad du använder den till och vilka tjänster du kopplar upp dig mot. Vissa webbsidor kan vara skapade för att samarbeta bäst med en viss typ av webbläsare andra är anpassade för alla typer av webbläsare. Ett tips är att ha minst två webbläsare installerade samtidigt på sin dator.

De webbaserade tjänster som för närvarande används eller kommer att användas på Nacka gymnasium av elever och personal har olika webbläsarkrav.

  • SkolportalN – Nacka kommuns portal för elever och lärare fungerar bäst med InternetExplorer (ver 7 eller senare) samt FireFox (3.6 eller senare). Andra webbläsare fungerar för läsning men vissa mer avancerade funktioner är tyvärr otillgängliga.
  • KanalN – Nacka kommuns intranet tillgänglig för alla som är inloggade i Nackas domän fungerar bäst med InternetExplorer (ver 7 eller senare).
  • Skola24 – Nacka gymnasiums frånvaro- och omdömeshanteringssystem är anpassad för alla moderna webbläsare, se full specifikation här.
  • E-post – Nackas OWA (Outlook Web App) eller kort och gott webbmail fungerar bra med alla moderna webbläsare.

Nacka gymnasium tillsammans med övriga kommunala skolor i Nacka är på väg att gå över till Google Apps for Education vilket innebär att webbläsaren Chrome borde bli det primära valet på alla enheter. Chrome är nämligen perfekt anpassad till alla funktioner som Google Apps for Education erbjuder.

Lycka till med valet av webbläsare…