Nytt avtal med Film och Skola Spelfilm

film_och_skolaFilmvisning på Nacka gymnasium som tidigare varit möjlig har numera blivit ännu enklare genom skolans nya avtal med Swedish Film samt Film och Skola Spelfilm.

Särskilt avtalet ”Film och Skola – Spelfilm” där drygt 1000 spelfilmer kan streamas via Internet och visas i klassrummet är intressant då allt tjafs med DVD-spelare och DVD-skivor är som bortblåst. Det enda som behövs är en Internetansluten bärbar dator som kan kopplas till projektorn och högtalare vilka finns i princip i varje klassrum. Själva filmerna spelas upp via webbläsaren. Eftersom alla lärare har en egen bärbar PC blir det en barnlek att köra igång.

Sedan tidigare finns självklart Nationalencyklopedin www.ne.se tillgängligt för Nacka gymnasiums lärare och elever där bl a 16 000 TV- och radioprogram från UR kan användas i undervisningen.

Lösningen är ett led i förändringsarbetet på skolan där mottot är ”Keep It Short and Simple”. Syftet är att utnyttja datorer, teknik samt moderna molntjänster som fullvärdiga IT-verktyg i pedagogikens tjänst. Det ska vara enkelt, det ska vara pålitligt och det ska spara tid för lärare.

Om du som lärare på Nacka gymnasium vill ha ett eget konto hos ”Film och Skola – Spelfilm” läs nyheten på Schoolsoft eller kika i Personalens ABC där detaljerade instruktioner finns.